Att växa genom utmaningar

Skrivet någon gång 2017-2018

Jag går en entreprenörskurs just nu. Jag har aldrig drivit företag i hela mitt liv och det känns både spännande och läskigt. Mycket i livet för mig är att våga utmana mig själv och se att det är just då jag växer som mest, speciellt om jag vågar göra det som känns superläskigt, som att skriva att jag vill bli egenföretagare. Det känns också läskigt att offentligt dela det jag tänker med företaget vilket är följande:

Jag guidar människor som känner att det sitter fast i livet att upptäcka sina inre resurser genom livscoaching och grupper.

Detta är ett första utkast och just därför känns det också läskigt. Jag utmanar den delen i mig som känner att det måste vara perfekt innan jag delar det. Risken är dock att jag sitter och slipar och slipar tills den sen inte blir något kvar, för vid det laget är passionen i det bortblåst. Jag har en annan sida i mig som är galet impulsiv och bara slänger ut något utan att känna efter om det egentligen var det jag ville, kanske var det egots sätt att stoppa mig från något annat? Duktiga flickan som vill visa att jag faktiskt kan? Istället för att stanna upp, känna in, fråga om det är detta jag ska göra och sen agera.

Jag inser att jag ibland till och med avstår från att göra något överhuvudtaget för att det inte känns tillräckligt starkt i mig, tillräckligt stort. Jag har många gånger känt den där känslan som berättar för mig att detta är viktigt: jag blir kallsvettig i kroppen, det pirrar i kroppen, jag blir euforisk som ett barn på julafton… Men måste det till för att jag ska göra något? Det är detta som har drivit varje blogginlägg och just nu känner jag inget av det… ska jag därför strunta i det?… Nej, det ska jag inte, för det finns något i detta som kommer att leda till pirret, till den där euforiska känslan. Även här hoppar egot in och säger ”du känner ju inget, därför ska du inte göra något…” Lurigt… Men jag vet vad jag vill, att driva eget företag, att styra över mitt liv, att ha makten att bestämma själv över mina val, över det jag gör i livet. Och detta är ett steg i rätt riktning, att lägga ut vad jag vill med mitt företag. Så känner du någon som är nyfiken på detta är människor som vill växa välkomna att höra av sig till mig så berättar jag gärna mer ♥

Rulla till toppen