Hur kan vatten hjälpa mig att läka?

Som en del i att vara shaman jobbar jag med de olika elementen: vatten, eld, luft, jord. De olika elementen har olika saker att lära oss om oss själva, olika förmågor att läka det som behöver läkas. Detta har varit en del av mitt liv så länge jag minns men inte på det medvetna sättet som jag jobbar med det just nu. Jag fascineras av kraften i att fokuserat jobba med en specifik energi under en viss tid. Nedan följer vad som hänt mig som en del i mitt arbete med vatten.

IMG_0297

Idag känner jag mig helt manglad. Igår var en tung dag. Vid lunch kände jag hur jag fylldes av irritation, ilska, nedstämdhet. Under eftermiddagen fylldes det på och jag klarade inte av att umgås med någon, jag låg på sängen, kände mig uppslukad av dessa tunga känslor, lyckades somna en stund. Inför kvällsmaten kände jag hur jag inte kunde hålla tillbaka tårarna och jag var tvungen att dela vad som pågick inom mig med familjen. Jag kände mig helt nere, förtvivlad, ensam, fullkomligt utanför. Ingen sa något och efter en stund började de prata om andra saker. Detta gjorde att jag efter en stund frågade om de tyckte att de var jobbigt att höra det jag berättade, vad de tänkte. Barnen hade inte så mycket att säga och när jag senare satt och pratade själv med min man insåg jag att det var alla mina gamla depressioner, alla mina tankar om att jag inte hör hemma, ensamhet, förtvivlan, allt som nu flöt upp till ytan och skulle rensas ut. När den insikten väl kom blev jag helt lugn, tom. När jag vaknade imorse kände jag hur det flödade intensivt genom kroppen, en enorm rensning pågick. Jag andades genom den och tackade för det som nu lämnade mig. Jag fick till mig att jag skulle läsa om vatten, ett element som varit fokus för mitt inre arbete senaste 2-3 veckorna. Jag har mediterat vatten, jag har dansat vatten, jag har lyssnat på vatten musik, jag har medvetet fokuserat på vattnet när jag duschat, legat och lyssnat och njutit av regnet som öst utanför fönstret, jag har målat vatten och tittat på bilder av vatten, mitt altare har varit tillägnat vatten. Det jag läste beskrev vatten som känslornas element, det element som rensar, renar, låter känslorna komma upp till ytan. Vattnet uppmanar oss att att njuta och vara i de positiva känslorna och låta de tunga känslorna flyta igenom oss, att inte fastna i dom. Vattnet fastnar aldrig, det flyter st. Då förstod jag ännu mer, varför jag känner mig manglad, att det även är en rensning på ett fysiskt plan, jag vet ju väl att känslorna och upplevelserna vi är med om sätter sig i kroppen, det är klart att det känns fysiskt i kroppen när dom sen rensas ut. Jag sitter med fötterna mot marken och låter all depressiv energi, alla tankar om utanförskap, tankar och känslor om att jag inte hör hemma, tankar och känslor om förtvivlan och ensamhet rinna ur mig genom kroppen, ner genom fötterna ner i Moder Jord som tacksamt tar emot det och omvandlar det till ny energi. Det känns skönt, skönt att äntligen lätta på bördan, att få hjälp att släppa taget. Jag känner mig skör, det blir ett stort tomrum där allt suttit, ett tomrum som behöver fyllas på, fyllas på medvetet med det jag önskar. Jag fyller tomrummet med kärleksfullt ljus, med vetskapen att jag hör till, att jag alltid är hemma, att jag alltid är en del av allting, att allting egentligen är ett, att jag alltid är villkorslöst älskad och önskad.

Jag är tacksam, enormt tacksam för allt jag lär mig, allt jag får möjlighet att rensa ut, släppa taget om, låta det som tyngt mig ner lämna mig och ge plats för något lättare, ge plats för mer ljus, mer kärlek, mer varande, en större förmåga att kunna ta emot det överflöd som finns runtomkring mig. Tack vattnet för det du hjälper mig att rensa, förstå. Tack! 

Vi är inne i en tid då vi får mycket hjälp at låta gammalt komma upp till ytan samt rensas ut. Jag förstår inte alltid hur allt detta fungerar, men jag känner att det fungerar. Upplever du att det dyker upp gamla mönster som du känner att du jobbat mycket med? Sånt som du trott att du var färdig med? Det kan vara ett tecken på detta. Utmaningen för mig är att inte fastna i det utan ta hjälp av det som vattnets energi är så bra på, se det för vad det är, andas igenom det och släppa taget om det, låta det flöda vidare. Om det inte släpper be om hjälp med att släppa taget. Om det fortfarande inte hjälper fråga vad som behövs för att du ska kunna släppa taget. Det kanske är något/någon som behöver förlåtas, något som behöver sägas, något du behöver göra först innan du kan släppa taget, eller något du behöver få syn på. Kommentera gärna om du känner igen dig, om du har liknande erfarenheter eller bara har frågor. Det är alltid lika roligt att få kontakt med dig som läser. Önskar dig allt gott och hjälp av vattnet för att kunna släppa taget och fylla ditt liv med mer kärlek och mer ljus!

Rulla till toppen