Välkommen till varför jag är här

Vägen hit har varit lång och krokig och det hela började med en dröm. Jag bad en kväll om att få drömma om vad nästa steget i mitt liv var. Jag drömde att jag hade ett radio program, men det kändes konstigt. När jag sökte vidare fick jag fram att jag skulle skriva en blogg. Då kändes det, jag blev kallsvettig, hela kroppen kändes som den förvandlades till gelé och jag insåg att jag hade träffat rätt. Den skulle heta Själens blogg och handla om mina inre samtal mellan själen och egot. Det kändes urläskigt och jättespännande på en och samma gång. Jag fick för ett tag sen höra ”det du är rädd för som inte är farligt det ska du göra, det du är rädd för som är farligt ska du inte göra”. Detta med rädsla är för mig en nyckel för att komma underfund med hur jag ska komma vidare i livet, jag vill inte styras av mina rädslor. Så vad säger själen och egot om rädslor?

  • Egot: Rädslorna är till för att skydda dig, hålla dig trygg så att du inte avviker från flocken. Avviker du riskerar du att dö, för då finns inte flocken där för att skydda dig. M.a.o. är rädslorna livsviktiga
  • Själen: Du är alltid en del av den stora flocken. Rädslorna har uppstått när du har försökt anpassa dig efter flocken. Exempelvis, när du som barn förstod att det var bättre att skratta än att gråta, blev du rädd för din egen gråt och försökte undvika den eller så grät du i smyg för dig själv. Nu har du möjligheten att möta dina rädslor och se den fantastiska möjlighet de erbjuder dig att frigöra dig själv och skala av de lager som rädslorna innebär, de hinder de utgör från att leva det liv som det är menat att du ska leva, fri från andras tyckande och tänkande, fri att vara den fantastiska skapelse som är just du, unik.

Ibland är samtalen korta och andra gånger är det längre, då egot har en massa invändningar. Välkommen att följa med på min spännande resa!

4 reaktioner på ”Välkommen till varför jag är här”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen